Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /public_html/przetartyszlak.pl/wp-content/themes/suzette-elegant/framework/functions/misc.php:57) in /public_html/przetartyszlak.pl/wp-content/themes/suzette-elegant/framework/functions/misc.php on line 56

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /public_html/przetartyszlak.pl/wp-content/themes/suzette-elegant/framework/functions/misc.php:57) in /public_html/przetartyszlak.pl/wp-content/themes/suzette-elegant/framework/functions/misc.php on line 56

Moje smaki: komosa ryżowa w roli głównej.

Wiadomo, że część formy biegacza robi się w kuchni. Kiedy tylko czas mi pozwala, lubię eksperymentować. Większość potraw w moim wykonaniu nie wymaga dużego nakładu czasu. Najtrudniejszy bo najbardziej czasochłonny krok to zrobienie zakupów. Później kiedy mam wszystko pod ręką, działam. Dzielę się przepisem, w którym główną rolę gra komosa ryżowa, bo to jeden z tych, który spełnia rolę szybkiego i smacznego, a przy okazji jest też zdrowy.

 

Składniki:

komosa ryżowa

kiełki na patelnię (soczewicy, fasolki mung i ciecierzycy)

roszponka

ser pleśniowy

gruszka

niełuskane nasiona konopii

 

Komosę ryżową podczas gotowania przyprawiłam czosnkiem, kurkumą, solą i pieprzem. Kiedy już była gotowa, dodałam ją na patelnię do kiełków, które podsmażyłam w dwie minutki. Wszystko razem wymieszałam już bez przedłużania smażenia. Wyłożyłam na wcześniej przygotowaną na talerzu roszponkę. Na wierzch położyłam ser pleśniowy, który smakowicie się od razu roztopił na ciepłym daniu. Całość posypałam nasionami konopii i rozłożyłam po bokach gruszkę. Chęć na dokładkę murowana 🙂 Polecam!

Aga

Posts published: 235
Wyszukiwarka

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /public_html/przetartyszlak.pl/wp-content/themes/suzette-elegant/framework/functions/misc.php:57) in /public_html/przetartyszlak.pl/wp-content/themes/suzette-elegant/framework/functions/misc.php on line 56
Copyrights © Przetarty Szlak. All Rights Reserved.